Campe-Gymnasium Holzminden

  • Removal of the 50s and 60s extensions to free the main facade
  • Creation of a new courtyard situation and structuring of the exterior space with a new U-formed volume to house the growing space requirements
  • Creation of both interior and exterior spaces with various characters
  • Connection of the different functions; sports hall, playing field, urban/open spaces
  • Interior circulation linked with a Boulevard on the courtyard side
  • New building as an innovative low-energy timber structure (EnEV -30%) with the option for a plus energy building through use of integrated PV panels

Architect 
Roswag Architekten

Structural Engineer, Earth Building Consultancy 
Ziegert | Seiler Ingenieure

Energy Concept 
Ziegert | Roswag | Seiler Architekten Ingenieure

Gross area 
ca. 8.494 sq m